Contenu principale

AANKOOP VAN EEN “sleutel-op-de-deur”-OPBRENGSTWONING VOOR EEN GEZIN

AANKOOP VAN EEN “sleutel-op-de-deur”-OPBRENGSTWONING VOOR EEN GEZIN

Een Belgisch gezin wou zijn eerste investering doen in een opbrengstvastgoed en heeft een beroep gedaan op BuyerSide om hen te begeleiden bij de verschillende stappen van het aankoopproces.

Duidelijk afgebakende doelstellingen en criteria
Met een budget van ongeveer 1 miljoen euro had dit gezin een duidelijk idee van wat ze wilden. Bij de zoektocht stonden de buurt en de levenskwaliteit die ze de huurders zouden kunnen bieden centraal, maar ook de liquiditeit van het product. Het doel was dan om de huuropbrengsten in lijn te brengen met het geboden comfort. Een ander belangrijk element voor de toekomstige investeerders: een pand vinden dat niet te veel werken vereist. In combinatie met hun professionele en persoonlijke verplichtingen was het immers onmogelijk om een te renoveren pand aan te kopen.

Een ongeziene snelheid
Slechts één week na het begin van de zoektocht werd aan de klant een dossier voorgesteld. Het ging om een opbrengstwoning waarin de eigenaar renovatiewerken aan het uitvoeren was. Om snel te kunnen beslissen en te vermijden dat men het pand zou opdelen om in verschillende eenheden te verkopen, hebben wij snel een bezoek moeten inplannen. BuyerSide is dan zware onderhandelingen aangegaan met de verkoper: niet enkel over de prijs, maar ook over de voorwaarden van het bod gelet op de bijzonderheid van het dossier. Het ging immers om een woning die gerenoveerd en sleutel-op-de-deur opgeleverd moest worden binnen een bepaalde termijn en op basis van een goed te keuren bestek. Het bod van het gezin werd binnen amper 3 dagen aanvaard. Een recordsnelheid wetende hoe moeilijk de aankoop van een “sleutel-op-de-deurwoning” kan verlopen, waarbij steeds goed onderhandeld moet worden over het bestek en de bijlagen die onmisbaar zijn in het kader van de overeenkomsten. 

Begeleiding op lange termijn
Nadat het bod aanvaard werd, is BuyerSide het project op regelmatige tijdstippen blijven opvolgen om zich ervan te vergewissen dat de termijnen en het bestek nageleefd zouden worden. Dankzij het professionalisme van het team schonken de klanten ons al hun vertrouwen en hadden ze het gevoel bijgestaan te worden. Ondanks enkele kleine problemen tijdens het verdere verloop, zijn wij geslaagd in onze opzet en was het eindresultaat meer dan de moeite waard. De eigenaars zijn rustig kunnen opstarten met de verhuur in een zo goed als nieuw pand! Binnen slechts enkele weken was de woning volledig verhuurd aan huurprijzen die hoger liggen dan onze raming bij de waardebepaling voorafgaand aan de aankoop. Het behaalde rendement bedraag 4,25% bruto AEM (Acte En Mains).