Contenu principale

Beperkt budget? Nog een uitdaging die BuyerSide is aangegaan !

Beperkt budget? Nog een uitdaging die BuyerSide is aangegaan !

Het is geen eenvoudige karwei om in Brussel een onmiddellijk bewoonbaar huis te vinden met een budget van... 300.000 euro! En toch is BuyerSide erin geslaagd om er een te vinden voor een jong koppeltje dat onlangs een beroep deed op onze diensten.

Een moeilijke zoektocht
Het koppel wou een huis aankopen dat zich in goede staat bevond of enkel nog wat kleine opknapwerken nodig had, zodat ze er meteen na de aankoop hun intrek in konden nemen. Een zoektocht die in alle eerlijkheid niet zo eenvoudig was: hoewel het criterium met betrekking tot de ligging niet heel erg meespeelde (Noord-, Oost-, of Zuid-Brussel), was het budget daarentegen wel beperkt voor een aankoop in Brussel waar de prijzen van huizen vaak hoger liggen. 

Tijdens onze zoektocht hebben wij ons dus gericht op buurten die een beetje uit het centrum liggen en waar de prijzen wat betaalbaarder zijn.

And the winner is... ons snel reactievermogen!
Wij hebben uiteindelijk een woning gevonden in Ganshoren die aan de eisen van de klant voldeed. We hebben het de dag nadat het op de markt kwam bezocht en in de daaropvolgende uren hebben wij een bod gedaan, maar weliswaar niet zonder eerst de regelmatigheid van de woonkamer bij de dienst stedenbouw na te gaan (initieel een garage, die later verbouwd werd). De concurrentie was erg sterk, maar dankzij ons snel reactievermogen zijn wij tot een akkoord kunnen komen alvorens andere geïnteresseerde kandidaten hier de kans toe hadden.

Vinden staat nog niet gelijk aan kopen...
BuyerSide heeft zijn klant eveneens bijgestaan doorheen alle stappen die volgen op de zoektocht, meer bepaald door zijn contacten bij de banken aan te spreken en zo de best mogelijke financiering te verkrijgen