Contenu principale

BuyerSide doet een aankoop in de wijk Kastelein/Tenbos!

BuyerSide doet een aankoop in de wijk Kastelein/Tenbos!

In de loop van de maand april hebben de teams van BuyerSide iets moois weten te verwezenlijken. Wij hebben namelijk een institutionele klant geholpen om zijn residentiële vastgoedportefeuille uit te breiden dankzij de aankoop van een gebouw gelegen in het hart van de wijk Kastelein.  Met de Delhaize Molière als buur, Le Pain Quotidien op de hoek van de straat, de Louis Lepoutrelaan en het Georges Brugmannplein op een steenworp en bovendien een onmiddellijke toegang tot de Tenbosstraat en het Tenbospark kunnen we stellen dat dit gebouw over een ideale ligging beschikte. Sterker nog, dankzij zijn ligging binnen een huizenblok is het er erg rustig en tegelijk op “walking distance” van de voornaamste handelszaken in Elsene... Rust of drukte, aan u de keuze! 

Het gebouw in het kort

Deze vastgoedaankoop bevat een blok van 13 woningen op een oppervlakte van 1.250 m², 18 parkings en 3 handelseenheden/productie-eenheden. Dit alles voor een verwacht rendement boven de 4%.

Een geslaagde onderhandeling ondanks een parcours vol hindernissen

Alvorens de champagnekurk de lucht in te schieten en de transactie afgerond kon worden, hebben wij een aantal obstakels moeten zien te overwinnen. Bij deze deal kwamen er bij aanvang immers een aantal aspecten aan bod waar een oplossing voor moest worden geboden: 

  • Het aangrenzende gebouw was reeds verkocht per eenheid en er moest nagegaan worden of er geen mede-eigenaarschap was;
  • De gelijkvloerse verdieping was nog niet verhuurd en men moest dus zeker zijn dat het handelspand aan de marktprijs verhuurd zou worden (een biovoedingswinkel zal er binnenkort openen);
  • De bouwwerken waren nog niet afgerond, de goede opvolging van de werken en de voorlopige oplevering van het pand moesten verzekerd worden;
  • De milieuvergunning voor de parkings moest nog verkregen worden, wat een invloed zou kunnen hebben op de waardebepaling.

Deze transactie toont nogmaals de interesse van onze particuliere en institutionele klanten voor bestaande appartementsgebouwen en tegelijk het vakmanschap van BuyerSide om een oplossing te bieden voor dergelijke zeldzame en exclusieve gevallen.   We hadden ons kunnen verwachten aan een verkoop waarbij de wooneenheden opgedeeld zouden worden, vooral in een wijk als deze, maar een verkoop van het pand in zijn totaliteit heeft het toch gehaald.

Een samenwerking om de transactie te doen slagen
Het team van BuyerSide is er trots op deze deal te hebben kunnen sluiten in nauwe samenwerking tussen haar residentiële (B2C - particulier vastgoed) en professionele (B2B - bedrijfsvastgoed) afdeling en het zo voor de klant mogelijk te hebben gemaakt om deze transactie te verwezenlijken.. De samenwerking en de synergie tussen beide afdeling was perfect. Enerzijds heeft het residentiële team, dat in volle ontwikkeling is, de taak op zich genomen om “op jacht” te gaan op het terrein en door middel van te netwerken connecties te leggen om mooie opportuniteiten op het spoor te komen. Anderzijds zijn het deze opportuniteiten die institutionele klanten gelukkig maken. Zij kijken steeds meer uit naar een aankoop van residentieel vastgoed als aanvulling op hun kantoor, voor retail, etc. Zo hebben onze professionele en residentiële medewerkers hier één team gevormd.

Bent u een kleine, middelgrote of grote projectontwikkelaar? Contacteer ons om voor uw project de mogelijkheden van een verkoop “en bloc” te bekijken alvorens u het in verschillende eenheden verkoopt.