Contenu principale

BuyerSide: de vastgoedpartner die u begeleidt bij al uw projecten

BuyerSide: de vastgoedpartner die u begeleidt bij al uw projecten

Bij BuyerSide maken we er een erezaak van om al onze klanten bij te staan bij hun vastgoedprojecten. Wat ook de zoekcriteria, het budget of de sector moge zijn, onze experten stellen al hun knowhow tot hun dienst. Het bewijs zien we bij deze 3 klanten met uiteenlopende eisen en profielen.

Snelle investering in een opbrengstwoning

Vanwege een wederbelegging uit fiscale overwegingen wenste een van onze klanten voor eind 2019 te investeren in een opbrengstwoning. Hij zat zelf in de vastgoedsector en beschikte over een budget van +- € 900.000 en had een aantal zeer concrete criteria. Zo was de voornaamste uitdaging hier de hoogdringendheid van de zaak. De klant moest de authentieke akte namelijk binnen de 4 maanden na aanvangst van onze opdracht kunnen ondertekenen.

Na 2 weken hebben wij een pand gevonden dat niet op de vastgoedmarkt aangeboden werd en volledig aan de zoekcriteria voldeed. Het grote voordeel: het pand beschikte reeds over alle stedenbouwkundige inlichtingen, wat ons toch meer zekerheid gaf om de akte op tijd te kunnen laten ondertekenen.

Dankzij het werk van de experts van BuyerSide kon deze woning die 5 appartementen telt door onze klant aangekocht worden binnen de gestelde termijn. Met dank aan ons netwerk zijn wij namelijk een pand op het oog gekomen dat niet op de vastgoedmarkt te vinden was. Een niet verwaarloosbaar detail waardoor wij vrije onderhandelingen, zonder concurrentie of stress, hebben kunnen voeren voor onze klant.

Het ideale appartement voor een stel bejaarden

Een stel bejaarden dat hun huis wou inruilen voor een appartement deed een beroep op BuyerSide om hun te helpen bij hun zoektocht. Om volledig van hun pensioen te kunnen genieten, waren ze op zoek naar een appartement met handelszaken en faciliteiten voor openbaar vervoer in de onmiddellijke omgeving en gelegen in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe.

Na enkele weken zoeken, werd het ideale pand gevonden. Enige spelbreker: het gebouw werd reeds verhuurd. Aangezien de kopers niet gehaast waren om hun huis te verlaten en de huur interessant was, hebben ze besloten dat het appartement voor hen in eerste instantie als investering zou dienen. Zodra het koppel dan vervolgens een beslissing zou genomen hebben, zouden ze de wettelijke opzegtermijn aan de huurders kunnen meedelen zodat ze zich er zelf in kunnen vestigen.

Om de kopers volledig te beschermen, hebben onze expert alle officiële documenten geanalyseerd. Denk maar aan de huurovereenkomst, de plaatsbeschrijving, de basisakte of de pv’s van de algemene vergaderingen. Zodra deze etappe was afgerond, kon de onderhandeling met de verkoper beginnen. Het koppel bejaarden heeft dit pand uiteindelijk aan goede voorwaarden en in een zeer ontspannen en rustig klimaat kunnen kopen.

Efficiënte en snelle onderhandeling voor een jonge expat

Na enkele teleurstelling in het verleden contacteerde een jonge expat ons om meer te weten te komen over onze diensten. Al snel ontstond een vertrouwensband en gaf zij ons de opdracht om een appartement met 2 kamers in Watermaal-Bosvoorde te zoeken om er zelf haar intrek in te nemen.

Alvorens een beroep te doen op BuyerSide wou de jonge vrouw tweemaal een bod doen op appartementen die “aan haar neus voorbij zijn gegaan”. Ze wou dit niet nog eens meemaken en wenste bij haar verdere zoektocht begeleid te worden en zo het aankoopproces te optimaliseren. Door een beroep te doen op BuyerSide wist de klant dat zelfs indien ze het pand niet snel zou kunnen gaan bezoeken door haar werk, iemand van het team op ieder moment al eens een bezoekje zou kunnen gaan brengen. Een manier voor haar om te weten te komen of het de moeite zou zijn om verlof te nemen om het pand te bezoeken.

Het ideale pand werd na wat zoeken dan toch gevonden. Tijdens het bezoek vertelden de kopers ons dat het ene bezoek na het andere ingepland stond en dat er iemand de dag ervoor nog maar was komen kijken, erg geïnteresseerd leek en 1 uur later opnieuw zou langskomen. Wij voelden dat we snel een bod moesten doen omdat we anders het risico zouden lopen deze opportuniteit te mislopen. Na een gesprek met onze klant zijn wij de onderhandelingen begonnen. Deze waren erg ingewikkeld. De verkopers waren er immers van overtuigd die avond nog een bod te krijgen aan de vraagprijs. Ondanks alles zijn wij erin geslaagd om over de prijs te onderhandelen en deze eerste afspraak af te sluiten met een bindend bod ondertekend door beide partijen. Om onze klant te beschermen hebben wij specifieke clausules opgenomen over alle elementen die niet meteen gecontroleerd zijn kunnen worden tijdens het bezoek.

Tijdens de daaropvolgende dagen heeft BuyerSide zijn opdracht verdergezet en werden alle belangrijke en nuttige documenten geverifieerd, zoals de basisakte, de pv’s van de algemene vergaderingen en de stedenbouwkundige vergunningen. Alvorens de akte ondertekend werd, is de adviseur van BuyerSide eveneens ter plaatste gekomen om de staat van het appartement te controleren voorafgaand aan de overhandiging van de sleutels en de meteropmetingen.

Op zoek naar het perfecte pand? Contacteer ons!