Contenu principale

Hoe snel reageren als de verkoopprijs dicht bij de marktprijs ligt?

Hoe snel reageren als de verkoopprijs dicht bij de marktprijs ligt?

U vond net de woning van uw dromen maar u bent bang niet snel genoeg te reageren om ze aan te kopen, er bestaan een aantal technieken die u zullen toelaten om de deal af te sluiten in de best mogelijke condities.

Klein vastgoed zoals studio’s en kleine studentenappartementen zijn heel populair en interessant om aan te kopen. Heel rendabel en toegankelijk, maar laat het hoofd echter niet hangen. U kunt er nog meer uithalen dan u denkt.

 

Mr. Roussel deed beroep op BuyerSide, een bedrijf dat de belangen verdedigt van kopers, om de studio te onderhandelen die hij in het vizier had in Elsene. De moeilijkheid was om de aankoop zo snel mogelijk af te ronden, nog voor een andere koper interesse zou tonen, zonder in de haast fouten te maken.

 

BuyerSide heeft snel alle documenten geanalyseerd verbonden met het mede-eigendom vooraleer de verkoper te bezoeken en te ontmoeten. Bepaalde risico’s en kosten (die voor rekening van de koper zouden zijn geweest) werden door BuyerSide aangeduid tijdens de onderhandelingen.

Niet enkel de verkoopprijs werd onderhandeld maar BuyerSide is erin geslaagd om de helft van de kosten voor de renovatie van de lift te eisen van de eigenaar.

De kleine verrassingsbonus: BuyerSide stelde een dossier samen om de toestemming te vragen van het mede-eigendom om een dakterras te mogen bouwen ten voordele van het gekochte pand.

 

Resultaat: 9% onderhandeld op de verkoopprijs

 

"Buyerside was uitstekend in zijn aanpak… Alle risico’s werden geïdentificeerd en konden tijdens onze eerste ontmoeting besproken worden. Ze waren zo intelligent om tijdens de eerste algemene vergadering de mogelijkheid voor het bouwen van een dakterras voor te leggen.”