De voormalige CIO van Home Invest Belgium versterkt het team van BuyerSide

Nicolas Vincent, oprichtend aandeelhouder en partner van Adrian Devos, treedt uit zijn functie als CIO bij Home Invest Belgium en komt terug “thuis”: BuyerSide, een bedrijf dat advies verleent bij vastgoedaankopen. Hij vertelt ons welke ambities hij koestert...

“BuyerSide werd 4 jaar geleden opgericht toen Adrian en ikzelf nog collega’s waren bij het departement investeringen van DTZ. Destijds diende Adrian zijn ontslag in om zich voor de volle 100% op het project BuyerSide te kunnen storten, terwijl ik mijn loopbaan verderzette bij DTZ (nu Cushman). " 

Waarom deze terugkeer?
Tegenwoordig draait BuyerSide een omzet die meer dan voldoende is om de tweede oprichtende aandeelhouder welkom te heten. “Het omzetcijfer verdubbelt ieder jaar” zegt Nicolas Vincent ons. De onderneming, die vastgoeddeals tot in de puntjes voorbereidt alsook professionele en privé-investeerders van A tot Z begeleidt bij vastgoedtransacties, is momenteel voornamelijk actief in de residentiële sector waar vaak gefortuneerde privé-investeerders op af komen. Een van zijn ambities zal er dus in bestaan om de professionele sector verder uit te bouwen aangezien hij deze zeer goed kent dankzij zijn ervaring als Associate Director bij Cushman en als CIO bij HIB!

Een originele werkwijze
BuyerSide werd al snel een “verzamelplaats” van dossiers. “De vastgoedkantoren hebben snel begrepen dat wanneer ze simpelweg met ons contact opnemen om te laten weten welke panden te koop aangeboden worden, tal van potentiële kopers bereikt kunnen worden. De kantoren werken voor hun klanten-verkopers op basis van een verkoopmandaat. Onze werkwijze wordt omgedraaid aangezien onze klanten enkel en alleen uit kopers bestaan. Zij vertrouwens ons geen verkoopmandaat toe, maar wel een opdracht om een pand te vinden of te kopen. "

Een redelijke groei
Door meer in te zetten op de professionele sector (retail, kantoren, rusthuizen, etc.) zou BuyerSide snel moeten groeien, zelfs al zeggen beide partners dat ze het team klein willen houden met maximum 10 medewerkers.

Artikel delen