Contenu principale

EEN SLECHTE INVESTERING OP HET NIPPERTJE VERMEDEN

EEN SLECHTE INVESTERING OP HET NIPPERTJE VERMEDEN

Alles leek feilloos te verlopen voor dit koppel investeerders op zoek naar een pand in de Europese wijk. Ze vonden al snel hun geluk in een appartement dichtbij het rondpunt van het Schumanplein en deden een beroep op BuyerSide om hen te begeleiden bij deze aankoop. Een verstandige keuze die ervoor gezorgd heeft dat ze van een slechte investering bespaard bleven. 

Een mooie oppervlakte, een ideale ligging... Op het eerste gezicht een mooie opportuniteit voor dit koppel dat vastberaden was om te investeren in de fel begeerde wijk waar de Europese instellingen gevestigd zijn. BuyerSide heeft hen dus begeleid bij het tweede bezoek aan het pand teneinde over te gaan tot alle nodige controles. 

Schijn kan bedriegen

Zodra ze in het appartement aankwamen, is BuyerSide kunnen overgaan tot alle metingen, de beoordeling van de uit te voeren renovatiewerken en het opstellen van een eerste raming van het budget. Vervolgens heeft BuyerSide een diepgaandere analyse uitgevoerd, waarbij de documenten van de mede-eigendom, de pv’s van de algemene vergaderingen en de afrekeningen geraadpleegd werden; Naast het budget voor werken dat bijzonder hoog bleek uit te vallen, werd ook vastgesteld dat de toestand van de mede-eigendom vrij problematisch is. Eigenaars die niet betalen, leningen voor aanzienlijke werken en hangende geschillen maakten er een te riskante investering van. 

De zoektocht werd onmiddellijk voortgezet

Na zijn klanten ten sterkste af te raden om dit pand aan te kopen, is BuyerSide de zoektocht begonnen naar een appartement dat aan al hun eisen zou voldoen. Twee weken later heeft BuyerSide aan de klanten een studio voorgesteld die zich in uitstekende staat bevond en ideaal gelegen was vlakbij het Ambiorixplein. 

Aangezien snel gehandeld moest worden, heeft BuyerSide er bij de vastgoedmakelaar toe aangedrongen om het pand zo snel mogelijk te kunnen bezichtigen en werden die avond zelf alle documenten van de mede-eigendom onderzocht. Zodra bevestigd werd dat het om een goede investering ging, werd een bod gedaan dat al snel aanvaard werd. 

BuyerSide is er trots op voor zijn klanten het ergste vermeden te kunnen hebben en hen de kans geboden te hebben om snel het ideale pand aan te kopen onder duidelijke voorwaarden.