Contenu principale

Expat? Vertrouw op Buyerside voor de aankoop van uw onroerend goed!

Expat? Vertrouw op Buyerside voor de aankoop van uw onroerend goed!

De aankoop van een huis of van een appartement is vaak een weg van vallen en opstaan. Dit geldt des te meer voor 'expatriates', die geen kennis hebben van onze wetgeving, onze gewoonten en soms ook van onze taal. Gelukkig is Buyerside de redder in nood, zodat een aankoop in alle vertrouwen kan gebeuren. Terugblik op de ervaring van een expat die een loft in Brussel vond.

"De diensten van Buyerside hebben perfect beantwoord aan mijn noden. Naast de gebruikelijke rompslomp die gepaard gaat met de aankoop van een onroerend goed, komen er voor een expat nog bijkomstige niet verwaarloosbare hindernissen bij kijken: gebrek aan kennis van het land, van het rechtsstelsel, van de administratieve procedures, van de stad en de wijken ervan... De tussenkomst van de experts van Buyerside heeft zonder twijfel duidelijkheid geschept in mijn situatie! "

Eind 2014 werden wij door deze Europese ambtenaar gecontacteerd om hem bij te staan bij de aankoop van zijn loft van 200 m² gelegen in hartje Brussel, in de buurt van het kanaal. Na een grondige analyse van het begeerde goed, hebben wij eveneens een advies uitgebracht over de bijzondere ligging ervan. Deze oorspronkelijk industriële buurt wordt de laatste tijd steeds residentiëler. De klant heeft dus zijn keuze kunnen maken met alle kennis ter zake.

Vervolgens heeft de onderhandelingsfase met de verkopers ervoor gezorgd dat op het moment van de ondertekening van de contracten 10,2% van de initiële prijs gegaan was. 

"Naast de eerste beoordeling en de onderhandelingen met betrekking tot het goed, wat mijn voornaamste vereisten waren, heb ik kunnen vaststellen dat de begeleiding doorheen de hele procedure ongetwijfeld belangrijker en nuttiger was dan ik had durven denken. Ik zeg vaak tegen vrienden en collega's dat kiezen voor de diensten van Buyerside een van de meest wijze beslissingen is geweest die ik in lange tijd genomen heb! "

Heeft u ook nood aan een gids voor de aankoop van een onroerend goed in België? Laat ons uw criteria weten! Naast onze gebruikelijke diensten kunnen wij ook uw ideale pand vinden.