Contenu principale

Hoe zich laten bijstaan tijdens de aankoop van een residentie in het buitenland?

Hoe zich laten bijstaan tijdens de aankoop van een residentie in het buitenland?

Het is al niet eenvoudig om te onderhandelen over de aankoop van een eigendom in eigen land, in een regio die men kent. Beeld u de moeilijkheid in om een tweede verblijfplaats te kopen in land waar de vastgoedmarkt voor u totaal onbekend is. 

Welke normen en wetten worden er toegepast? Welke zijn de marktprijzen? Enkel professionals en aanbevolen deskundigen zullen u kunnen helpen.

Buyerside is tussengekomen bij de aanschaf van een villa in Sainte-Maxime, in Frankrijk. De Belgische klant wilde de risico’s van deze potentiële aanschaf beperken, de prijs onderhandelen alsook de fiscale operatie structureren en optimaliseren.

Er waren 3 maanden onderhandelingen nodig, maar door BuyerSide is er bijna 22% bespaard op de initiële prijs, na tot het besef te zijn gekomen dat de gevraagde prijs van de villa al meer dan twee jaar niet meer marktconform was.

Er werd ook asbest gevonden terwijl er een eerste akkoord bestond over de prijs (onder voorbehoud van de aanwezigheid van asbest). Dit heeft ertoe geleid dat BuyerSide opnieuw over de prijs kon onderhandelen.

Sylvain Ansiaux : «Dankzij de tussenkomst van BuyerSide bij deze aankoop in het buitenland, konden we vermijden dat onze droom een nachtmerrie werd… De structurering van de aankoop van een onroerend goed in het buitenland was ingewikkelder dan we hadden verwacht. We hadden ook geen rekening gehouden met het risico verbonden aan de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen zoals asbest.»

Resultaat : 21,66 % van de prijs onderhandeld.