Contenu principale

Is mijn bod op een onroerend goed een verbintenis?

Is mijn bod op een onroerend goed een verbintenis?

Als men op slag verliefd wordt op zijn/haar droomhuis, is het moeilijk om zich niet te overhaasten. Maar opgepast, vergeet, in het algemeen enthousiasme, niet voorzichtig te zijn op het ogenblik dat u een bod plaatst.

Als u denkt dat het verstandig is om een bod te doen om uw naasten te waarborgen, weet dan dat eens het bod aanvaard is door de verkoper, het bindend wordt. Voor het minste dat een verkoper over een schriftelijk bewijs, een opname, een e-mail of zelfs een SMS bericht, bent u verplicht om uw aanbod te betalen.

Dit beschermt uiteraard ook de koper, want eens de koper uw bod heeft aanvaard, kan hij het niet meer wijzigen of weigeren.

Mocht u echt van gedachten veranderen, dan kunt u steeds proberen de overeenkomst in der minne te ontbinden. Volgens de overeenkomt, zult u misschien een schadevergoeding moeten betalen. Maar dit hangt enkel af van de goede wil van de koper, want hij kan u dwingen om de verkoop verder te zetten.

 

Het veiligste is om zich niet te haasten. Een eigendom kopen is de belangrijkste aankoop in uw leven. Denk goed na en twijfel niet om beroep te doen op professionals die u misschien kunnen helpen bij het omgaan met de druk en het onderhandelen van de verkoopprijs.