Contenu principale

Profiteer van de fiscale voordelen verbonden aan de aankoop van uw huis

Profiteer van de fiscale voordelen verbonden aan de aankoop van uw huis

Een onroerend goed kopen is de investering van een mensenleven. U kocht net een huis of een appartement, u zit met het hoofd in de leningen en u zit niet in uw beste financiële vorm, gelukkig kunt u dit alles compenseren door te profiteren van fiscale voordelen.

In België kunt u rekenen op een financiële compensatie verbonden aan uw lenig. Deze compensatie vertaalt zich in de vorm van belastingaftrek en in de vorm van bonussen en stimulansen.

De belastingaftrek vertegenwoordigt wat u direct kunt in mindering brengen van uw belastingformulier. Als u een hypothecaire lening heeft met een looptijd van meer dan 10 jaar voor uw hoofdwoning, mag u het bedrag van de rente van uw lening in aftrek brengen alsook de aflossingen van het kapitaal, tot 45%.

Wat de premies en stimulansen betreft, dit hangt af van de regio waarin u net gekocht heeft. De verschillende overheden bieden rehabilitatiepremies voor personen met een handicap, voor de herstructurering, voor het verfraaien van een interieur of voor het plaatsen van energiebesparende apparatuur. 

 

De premies in Vlaanderen: www.energiesparen.be

In Wallonië : http://www.wallonie.be/

In Brussel : http://www.immobrussels.be/