Contenu principale

Snel nog een hypothecair krediet !

Snel nog een hypothecair krediet !

Aarzelt u om een vastgoed te kopen? Weet dan dat het nu nog voordelig kan zijn om een hypothecair krediet aan te gaan, maar dat zou wel eens kunnen veranderen in de toekomst. Een woordje uitleg...

Het jaar 2016 was bijzonder interessant voor zij die een onroerend goed wensten aan te kopen. Dit komt voornamelijk door de historische lage rentevoeten. In de loop van 2017 begon de situatie te veranderen.

Het zit immers zo:

  • In Europa, en vooral in België, voelt men in 2017 de inflatie heel erg. Hierdoor stijgen de hypothecaire kredieten.
  • Aangezien de rentevoeten erg laag waren, moeten ze op een bepaald moment wel stijgen. Niemand weet echter wanneer en in welke mate dit zal gebeuren.
  • De Nationale Bank is van mening dat de schuldenlast van de Belgen te hoog is geworden op het vlak van onroerend goed en maakt zich zorgen over de dalende prijzen op de vastgoedmarkt. Zij eist dus dat de banken strengere voorwaarden opleggen bij het verlenen van kredieten, meer bepaald door voortaan nog maximaal 80% van de waarde van de woning toe te kennen. Banken die ermee zouden instemmen om 100% van de waarde van het goed te lenen, zullen aanzienlijk meer eigen vermogen op kant moeten zetten.

Conclusie: Indien u nog wenst te profiteren van voordelige voorwaarden is het hoog tijd om tot een aankoop over te gaan!