Contenu principale

Vastgoedprijzen in Brussel: Elsene neemt de leiding weer over

Vastgoedprijzen in Brussel: Elsene neemt de leiding weer over

336%: dat is de groei van de vastgoedprijzen in Elsene op 10 jaar tijd... Na een piek in 2013, om in 2014 opnieuw te zakken naar een niveau dat meer in overeenstemming was met de marktprijs, lijkt 2016 wederom een gunstig jaar te worden voor het vastgoed in Elsene. Vandaag de dag is het zijn rechtstreekse concurrenten reeds ruimschoots voorbijgestreefd: de twee Woluwes en Ukkel.

Deze stijging kan met name verklaard worden door een aanzienlijke internationale vraag. Meer dan 1 Elsenaar op 3 is immers een buitenlander, voornamelijk afkomstig uit een Europees land.

De duurste wijken van Brussel
De populaire wijken van Elsene, zoals Brugmann, Kastelijn, Molière, de Vijvers en de buurt rond Flagey, zijn de duurste van Brussel. De prijs van een appartement dat doorverkocht wordt bedraagt ongeveer 2.500 euro per m². Een prijs die in bepaalde regio's zelfs de pan uit rijst, zoals in de buurt van de Franklin Rooseveltlaan of de Koningstuin, waar prijzen van 3.000-3.500 euro per vierkante meter steeds meer voorkomen en, in sommige gevallen, zelfs tegen de 8.000 euro kunnen aanliggen!
Tegenover deze ietwat gekke prijzen lijkt de gemeente Molenbeek bijzonder goedkoop. Daar vindt men soms prijzen die onder de 1.000 euro/m² liggen...

Het podium van de duurste Brusselse gemeenten (eengezinswoningen in het 1e kwartaal van 2016)

  1. Elsene: 603.600 euro
  2. Ukkel: 574.400 euro
  3. Sint-Pieters-Woluwe: 563.500 euro

En voor de appartementen?
In Elsene wordt een appartement (geen nieuwbouw) gemiddeld aan € 2.000 - € 2.300/m² verkocht. Voor een nieuw appartement ligt de gemiddelde prijs op 3.400 euro/m².

Zelfs al kunnen deze prijzen verbazen, aarzel nooit om een beroep te doen op onze diensten voor waardebepaling en onderhandeling... Die kunnen u ook wel eens verbazen, en wel in uw voordeel!

Bronnen: www.logic-immo.be en www.lavenir.net