BuyerSide, uw consulent voor de aankoop van vastgoed

Een onroerend goed kopen is een van de grote projecten in een mensenleven. Het belang ervan blijkt uit de bedragen die ermee gepaard gaan. Toch zijn kopers vaak aan zichzelf overgeleverd en worden ze zelden met advies bijgestaan in het kader van deze belangrijke stap in hun leven die zowel in financieel als in menselijk opzicht van cruciaal belang is.

Een onroerend goed kopen vereist specifieke competenties: 

 • kennis van de lokale vastgoedmarkt (waardering)
 • technische kennis (verwarming, isolatie, vocht enzovoort)
 • kennis van stedenbouwkundige voorwaarden en lokale voorschriften
 • juridische en fiscale kennis
 • vaardigheid en ervaring in onderhandelen
 • raming van een budget voor werken/renovatie

 

Wees zeker dat u de goede aankoop doet !

BuyerSide begeleidt vastgoedkopers in deze moeilijke fasen. Voor een geslaagde aankoop! Met het oog hierop stellen we ons team van snel beschikbare professionals tot uw beschikking.

 

U denkt het ideale onroerende goed te hebben gevonden ?

Neem contact op met BuyerSide op het nummer 02 762 64 00: we begeleiden u bij uw bezoek aan het gekozen goed. Doelstelling? U een gratis eerste advies verstrekken en daarna de voor u meest voordelige transactie realiseren, tegen de marktvoorwaarden en na het inschatten van de potentiële risico's.

De koper begeleiden in alle stappen

Onze opdracht: begeleiden van kopers

We bieden een complete dienstverlening met hoge toegevoegde waarde aan kandidaat-kopers, ongeacht het gekozen onroerend goed: een klein appartement, een standingvolle villa of een opbrengstgebouw. We streven ernaar een hoog niveau van professionalisme en beroepsethiek te halen. Mondreclame is overigens ons beste marketinginstrument.

Onze visie: de referenctie in consultancy om goed te kopen

Het is onze visie om dé vastgoedconsulent bij uitstek te worden bij het aankopen van onroerend goed. We willen gepersonaliseerde diensten aanbieden en passen ons daartoe voortdurend aan in functie van de steeds ingewikkelder materies die met de aankoop van een onroerend goed gepaard gaan.

 

 

Onze waarden: tussen beschikbaarheid en transparantie

 • Onze passie voor vastgoed sinds meerdere generaties biedt u de garantie van onze motivatie om u het advies en de marktinformatie te leveren die het actueelst zijn.
 • Ons aanpassingsvermogen stelt ons in staat onze werking steeds bij te sturen en ons aan te passen aan de eigenschappen van de vastgoedmarkt en aan de specifieke situaties van elke onderhandeling.
 • We gaan steeds verder om de behoeften en verwachtingen van onze klanten volledig in te lossen.
 • Integriteit is een van de fundamentele beginselen van onze activiteit. We nemen de hoogste normen op het vlak van beroepsethiek in acht. Zo is BuyerSide een erkend lid van het BIV* (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars) onder de nummers 505.230 en 509.683 en lid van MRICS (Member of the Royal Institute of Chartered Surveyors), de onderscheiding van het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS**) onder het nummer 6555760.

Zaakvoerders

 • Adrian.png

  Adrian Devos

  Adrian Devos, medeoprichter en zaakvoerder van BuyerSide, behaalde een masterdiploma in managementwetenschappen aan de Louvain School of Management (LSM) van de UCL en een masterdiploma in Internationaal Management aan het CEMS.

  Zijn belangstelling voor vastgoed vloeit voort uit een familietraditie en een passie van vele generaties.

  Hij begon zijn loopbaan bij DTZ Winssinger in het departement beleggingen. Binnen het departement levert hij volledige expertise over het kopen en verkopen van vastgoedbeleggingen voor nationale en internationale klanten die in België investeren.

  Adrian is een erkend lid van het BeroepsInstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) onder het nummer 509.683.

  Adrian is MRICS (Member of the Royal Institute of Chartered Surveyors) onder het nummer 6555760.

  Gsm: +32 (0) 473/96.59.04

 • High_Nicolas_Vincent_(loin)2.jpg

  Nicolas Vincent

  Nicolas Vincent, medeoprichter en zaakvoerder van BuyerSide, behaalde een diploma aan het Institut d’Administration et de Gestion (IAG) (vandaag de Louvain School of Management – LSM) van de UCL.

  Vanaf het einde van zijn studies richtte hij zich al snel op de vastgoedsector. Hij volgde meer specifieke opleidingen in de Verenigde Staten aan de Universiteit van Columbia (South-Carolina) of aan de Solvay Business School (postgraduaat in vastgoed). Zijn belangstelling voor vastgoedpromotie en de bouwsector is het resultaat van een familiale traditie en passie van meerdere generaties.

  Hij begon zijn carrière bij GVA Grimley waar hij onder andere betrokken was bij de oprichting van de vastgoedbevak Aedifica (www.aedifica.be). Inmiddels werkt hij al drie jaar voor het investeringsdepartement van DTZ Winssinger. Hij geeft er nationale en internationale klanten advies over belangrijke vastgoedoperaties die voornamelijk in België zijn gesitueerd. Nicolas werd daarna Chief Investment Officer (CIO) van Home Invest Belgium. Hij vervoegde BuyerSide in de zomer van 2018 om de afdeling acquisitieconsultancy te ontwikkelen in de professionele vastgoedsector.

  Met de oprichting van BuyerSide wil Nicolas professionele kopers laten profiteren van de ervaring die hij in de professionele vastgoedsector heeft verworven.

  Nicolas is sinds 2010 een erkend lid van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars onder het nummer 505230.

  Gsm: +32 (0) 476/79.65.47

   

   

Onze Team

 • Account Manager

  photo_profil.png

  Maximilien

  Maximilien heeft International Business Management gestudeerd aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Het internationale aspect van deze richting is wat hem het meeste aansprak met een uitwisselingsproject naar Taiwan als hoogtepunt. Als laatste etappe van zijn studies heeft hij stage gelopen bij “Flanders Investment and Trade” in Madrid. 

  Zijn carrière begint in februari 2018 als analyst voor Daimler-Mercedes Benz in Madrid in het departement van financial services.

  Na bijna drie jaar in het buitenland beslist hij om terug te keren naar zijn heimat om zijn droomcarrière te beginnen. In mei 2020 vervoledigde hij het team van BuyerSide.

  Zijn interesse in vastgoed begint al op een jonge leeftijd dankzij een familie traditie en passie voor bakstenen. Tijdens zijn studies loopt hij stage bij verschillende vastgoedmakelaars in Vlaanderen. Na het behalen van zijn diploma volgt hij aan de KU Leuven een postgraduaat in praktische aspecten van het vastgoed.

  Maximilien spreekt Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

 • Investment Manager

  Capture_d’écran_2019-11-19_à_14.03.49.png

  Edouard

  Edouard begon zijn carrière als Account Manager en was actief binnen verschillende sectoren. Hij besloot om opnieuw te gaan studeren om zich te specialiseren in de financiële wereld.

  Hij werkte een MBA af aan de Louvain School of Management (LSM), behaalde een diploma gespecialiseerde studies aan het ICHEC en ging daarna aan de slag bij ING. In eerste instantie hield hij zich bezig met de analyse van beroepskredieten en al vrij snel werd hij commercieel verantwoordelijke voor corporate klanten binnen de vastgoedsector.

  Zijn passie voor vastgoed leidde er spontaan toe dat hij tegelijk de Executive Master Immobilier (EMI) ging volgen aan de Universiteit Saint-Louis.

  Edouard is het team komen versterken op 1 oktober 2019. Hij stelt zijn kennis op het vlak van vastgoed en financiën ten dienste van de zakelijke en institutionele klanten van BuyerSide. Zijn onderhandelingsvaardigheden, marktkennis en nooit aflatende inzet maken van hem een ideale partner die u perfect zal bijstaan bij uw aankoop.

  Wanneer hij even niet over vastgoed aan het praten of lezen is, houdt hij ervan om te reizen, tennis te spelen, in de tuin te werken of simpelweg tijd met familie en vrienden door te brengen. 

  Hij praat Frans, Engels, Nederlands en Spaans.

 • Account Manager

  image1.jpg

  Anna-Sofia

  Après sa formation d’agent immobilier, Anna-Sofia commence sa carrière comme agent en location à Bruxelles chez Engel & Völkers pour ensuite rejoindre l’équipe de Paris, cette fois-ci en vente.

  Par après, elle passe du côté des acquéreurs en débutant en tant que Home Catcher chez Je Rêve d’une Maison, une startup parisienne.

  Afin de rester dans la même philosophie, du côté des acquéreurs, Anna-Sofia revient en Belgique et rejoint l’équipe de Buyerside en tant que Account Manager en janvier 2019.

  Anna-Sofia est membre de l’IPI sous le numéro 510.601.

  Elle maîtrise le français, le finnois et l’anglais.
   

 • Senior Account Manager

  Capture_d’écran_2019-11-19_à_14.05.59.png

  Caroline

  Caroline a débuté sa carrière en travaillant au sein d’un bureau de géomètres experts. Elle a ensuite travaillé durant 7 ans pour la SIR (Société Immobilière Réglementée) Home Invest Belgium en tant que responsable des ventes.

  Après avoir obtenu son numéro IPI (506.728), Caroline a approfondi ses connaissances grâce à l’Exécutive Master en Immobilier (EMI) de Saint-Louis.

  Depuis son arrivée en juin 2019 en tant que Senior Account Manager, elle met ses compétences immobilières au service des clients tant privés qu’institutionnels de BuyerSide.

  Sa connaissance du marché, son aptitude à dénicher de bons dossiers, ainsi que son approche axée sur les solutions pour aboutir à leur négociation et finalisation sont ses points forts.

 • Account Manager

  Capture_d’écran_2019-11-19_à_14.07.42.png

  Carla

  Na een driejarige carrière als logopediste (afgestudeerd aan het Institut libre Marie Haps in 2009), heeft haar interesse in vastgoed haar ertoe aangezet om opnieuw de studies aan te vatten in de vorm van avondlessen aan het EFPme met de ambitie om het diploma van vastgoedmakelaar op zak te steken. 

  Zo begon zij in september 2016 haar carrière in de vastgoedsector als Junior Account Manager bij BuyerSide. 

  Carla heeft ruime ervaring wat betreft het opsporen van panden (ook indien ze niet op de markt aangeboden worden), analyse, waardebepaling en onderhandeling in het kader van residentiële onroerende goederen voor woongebruik in Brussel en omgeving.

  Carla beheerst het Frans, Engels en Spaans.

Onze Specialisten

BuyerSide heeft zich een team van specialisten opgebouwd die snel beschikbaar zijn indien de tussenkomst van een van hen noodzakelijk blijkt of wanneer een specifiek risico van tevoren werd geïdentificeerd.

 • Vastgoed advocaat

  Frédéric-van-den-Bosch.jpg

  Frédéric

  Frédéric van den Bosch is een geassocieerde advocaat en staat aan het hoofd van het departement voor vastgoedrecht bij associatie Janssens & Associés, waarvan de kantoren zijn gevestigd in Nijvel en Brussel. Zijn dagelijkse activiteiten omvatten het verstrekken van advies en het beheren van (gerechtelijke en bestuurlijke) geschillen inzake vastgoedtransacties, stedenbouwkundig recht en het recht inzake overheidsopdrachten. Hij wordt regelmatig aangewezen tot arbiter in het kader van geschillen op het gebied van vastgoedrecht en was bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) consulent op het vlak van de juridische opleiding van de vastgoedmakelaars. Hij neemt als spreker of voorzitter deel aan tal van seminaries en conferenties in het domein van het vastgoedrecht.

  Frédéric volgt ons in de juridische stappen van complexe acquisities:

  • Juridische Due Diligence (Audit)
  • Structurering van de acquisitie
  • Oprichting van een SPV (bedrijf die het gebouw zal houden)
  • Het schrijven van het aankoopbod en contracten
  • Stedenbouwkundige regularisatie
  • Etc.
 • Architect

  Sébastien_Bourgeois.jpg

  Sébastien

  Sébastien helpt ons bij de:

  • Analyse van de transformatie mogelijkheid van een gebouw
  • Introductie van een transformatie of regularisatie vergunning
  • Budgettering van de nodige werken
 • Asbest expert

  stéphane_Deprez4.jpg

  Stéphane

  Stéphane grijpt in voor het:

  • Opmaken van een asbestinventaris
  • Schatten van de behandelingskosten (of verwijdering van asbest)
 • Technische expert

  Photo_PVB.png

  Pascal

  Pascal Van Beirs, Senior Project Manager bij AT Osborne grijpt in voor het:

  • Uitvoeren van Technische Due Diligences van gebouwen.
  • Schatting van de kosten en planning van de te maken investeringen.
  • Hulp bij het bepalen van de behoeften.
  • Onderhandelen van ontwerpcontracten (architecten) en bouwcontracten.
  • Managen van de stakeholders. 
  • Assisteren bij de oplevering van de werken.

Onze Advisory Board

Onze Advisory Board (adviesraad) bestaat uit 6 leden die over ruime ervaring beschikken in het domein van vastgoedbeleggingen.

De Advisory Board ondersteunt de zaakvoerders en buigt zich regelmatig over het uitstippelen en handhaven van de grote strategische lijnen van BuyerSide.

 • stefaan_site.jpg

  Stefaan Gielens

  Stefaan Gielens, MRICS, is de CEO van de vastgoedbevak Aedifica sinds 2006.

  Stefaan behaalde een diploma van licentiaat in Recht aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) (1989). Hij vulde die opleiding aan met een postgraduaat in vastgoed aan de KUL (1996).

  Hij starte zijn carrière als advocaat aan de balie van Brussel gespecialiseerd in commercieel en vastgoed recht. Hij vervulde diverse functies binnen diverse vennootschappen van de Almanij / KBC groep. Hij word onder andere Gedelegeerd bestuurder van Almafin Real Estate NV van 2004 tot 2006. Sinds 2006, vervult hij de functie van CEO van Aedifica.

  Aedifica is een Belgische beursgenoteerde vennootschap die zich als referentie inzake investeringen in residentieel vastgoed wil profileren, met een portefeuille van vastgoedbeleggingen ten bedrage van meer dan 700 miljoen €, voor een totale bebouwde oppervlakte van ongeveer 361.000 m².

  http://www.aedifica.be/
   

 • Marc_Kadaner2.jpg

  Marc Kadaner

  Marc KADANER behaalde een diploma van licentiaat in de rechten aan de ULB en is sinds 1972 advocaat aan de balie van Brussel. Hij behaalde ook een diploma aan het CEPAC.

  Dankzij zijn goede reputatie in de vastgoedsector werd hij al in 2002 uitgenodigd om in de hoedanigheid van ‘Fellow’ lid te worden van het RICS.

  Hij bekleedt (bekleedde) verschillende functies in het universitair en postuniversitair onderwijs (ULB).

  Marc KADANER beoefent ‘van oudsher’ het vastgoedrecht; nadat hij een uitstekende opleiding had genoten bij zijn stagemeesters, besliste hij in 1983 zijn vleugels uit te slaan en richtte hij een nicheassociatie op die in vastgoed is gespecialiseerd. De wortels van het advocatenkantoor H&K, waarvan hij nog steeds een vennoot is, liggen in deze eerste associatie van 1983.

  Marc is een specialist in het onderhandelen over en uitwerken van belangrijke, ingewikkelde of vertrouwelijke vastgoedtransacties. In de uitoefening van zijn activiteiten wordt Marc Kadaner gewoonlijk gezien als een ‘deal maker’, dankzij zijn niet-conflictueuze en constructieve benadering van de problemen die zich stellen. Het boek ‘Chambers & Partners’ (Your guide to the world’s best lawyers) vermeldt over hem: ‘The distinguished Marc Kadaner is recognised for his talent, experience and influence on the Belgian real estate market.’

  http://www.hk-law.be/avocats.php

 • Alain_Devos_NB.jpg

  Alain Devos

  Na zijn studies van handelsingenieur Solvay aan de ULB (1975) bekleedde Alain Devos de functie van Directeur van het departement Vastgoedontwikkeling bij CFE. Nadien trad hij bij de Générale de Banque in dienst als Head of Real Estate Finance binnen het departement Corporate & Investment Banking.

  Van 1990 tot 2012 was hij CEO van AG Real Estate (vastgoeddochter van de verzekeringsgroep AG Insurance/AGEAS).

  Vandaag bekleedt hij nog steeds verschillende niet-uitvoerende mandaten zoals:

  - Voorzitter van de raad van bestuur van de Vastgoedbevak Befimmo nv, genoteerd op de Beurs van Brussel in de index Bel20;

  - Lid van de raad van bestuur van de groep Allfin;

  - Lid van de raad van bestuur van de groep Equillis;

  - Lid van de raad van bestuur van de Compagnie Het Zoute;

  - Lid van de Advisory Board van de VK Engineering Group;

  - Member of trustees van Guberna;

  - Fellow member van het Royal Institution of Chartered Surveyors (FRICS) onder het nummer 1224209;

  - Lid van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) onder het nummer 501237;

  - Lid van het directiecomité van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (UPSI/BVS) (tot eind 2012).

 • Hugues_site.jpg

  Hugues Vangindertael

  Hugues Vangindertael behaalde een diploma van licentiaat in de rechten (Université Catholique de Louvain) en een aanvullend masterdiploma in fiscaal recht aan de ESSF (École supérieure des Sciences fiscales – ICHEC).

  Hugues is advocaat aan de balie van Nijvel en is gespecialiseerd in vastgoedstructurering en vastgoedfiscaliteit (directe belastingen, registratierechten en btw). Hij heeft 15 jaar ervaring in het verstrekken van fiscaal advies aan bedrijven en verwierf die bij grote audit- of advocatenkantoren (PricewaterhouseCoopers en Clifford Chance).

  Hugues heeft deelgenomen aan tal van seminaries die meer bepaald werden georganiseerd door de krant L’Echo (‘Vastgoedinvesteringen: juridische, fiscale en financiële structurering’ op 6 oktober 2004), Kluwer (‘Btw en grensoverschrijdende transacties’, elk jaar georganiseerd) en Vanham.

  Hugues heeft meegewerkt aan verschillende publicaties en heeft ook geschreven in het Recueil de l’Enregistrement et du Notariat, het Bulletin TVA, het Revue Générale de Fiscalité, Comptabilité et Fiscalité pratique enzovoort. Hij was docent douanerechten en btw inzake vastgoed aan het EPHEC en doceert momenteel een cursus algemene btw aan diezelfde onderwijsinstelling.

 • nik.jpg

  Nik Subramanian

  Nik Subramanian behaalde een diploma van licentiaat in de politieke en sociale wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) (2006). Hij vulde die opleiding aan met een postgraduaat in bedrijfsbeheer aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) (2009) en een Executive Master in Corporate Finance van de Vlerick Business School (2010).

  Nik heeft bijna een decenium ervaring in de vastgoedsector , en meer specifiek in de wereld van de parking . Hij vulde diverse functies in de operationele en het algemeen beheer bij één van de Europese leaders in de parkingwereld, waar hij deze functie combineerde met een rol van beheerder in de belgische federatie van parkeergarages enerzijds, en als deelnemer aan diverse werkgroepen rond normen, veiligheid, kwaliteit, en technologie in deze sector. Nik heeft een expertise in de onderhandelingen , het ontwerp en de uitvoering van operationele en commerciële strategieën .

  Sinds maart 2016 leidt hij een bedrijf dat retailers bijstaat met het waarderen van de data die ze verzamelen: kantify.com

 • Philippe_Cornet.jpg

  Philippe Cornet de Ways-Ruart

  Philippe Cornet de Ways-Ruart is Global Head van Assurance & Assistance Voyage en is lid van het uitgebreid uitvoerend comité Verzekering Niet-Leven van Zurich Insurance Group. Hij behaalde een diploma aan het Institut d’Administration et de Gestion (IAG) van de UCL (vandaag Louvain School of Management – LSM) en werkt sinds 2001 bij Zurich Financial Services in Zwitserland. Hij begon zijn carrière in de investeringsbank en trad in 2005 in dienst van Zurich Insurance Group waar hij verschillende functies bekleedde, meer bepaald die van Chief Advisor van de president-directeur-generaal. In zijn huidige rol heeft hij de leiding over een activiteit die goed is voor een omzet van honderden miljoenen wereldwijd. Assurance Voyage is een van de businesslijnen met de sterkste groei en de beste rentabiliteit van de groep.