« SUMMER DEALS »  Laatste transacties

BuyerSide geeft een overzicht van de nieuwste deals gesloten in de zomer van 2023.

Getekende en gesloten DEALS:

Aandelendeal op een patrimoniumvennootschap

Een familie die goed bekend is bij BuyerSide verwerft aandelen in een patrimoniumvennootschap. De belangrijkste troef was een aantrekkelijk woonblok in de buurt van de begraafplaats van Elsene.

Dezelfde structuur omvatte ook 4 winkels, twee in Elsene, één in Watermaal-Bosvoorde en één in Waals-Brabant.

De opportuniteit trok onze aandacht al enkele maanden geleden... We werden verleid door twee belangrijke elementen in deze transactie:

  1. De uitzonderlijke ligging van het vastgoed tussen de ULB en de begraafplaats van Elsene. Het meest begeerde gebied door studenten;
  2. Het goed werd gefinancierd met laagrentende leningen van enkele jaren geleden. Onze klant was daarom in staat om het pand te verwerven rekening houdend met de huidige marktrendementen terwijl hij kon genieten van financieringstarieven uit het verleden
     

Nieuw gebouw met 14 eenheden in de wijk Kastelein

Begin juli kocht een particuliere klant van BuyerSide een gebouw met 14 eenheden en 10 parkeerplaatsen in de wijk Kastelein. Het pand was volledig gerenoveerd door de verkoper en daarna ingericht door onze klant. In slechts een paar weken was OwnerSide in staat om alle eenheden te verhuren tegen de huurprijzen die we in ons businessplan hadden ingeschat. 

Een echte "win-win"-transactie voor alle partijen:

  • Voor DE ONTWIKKELAAR, die snel in staat was om de blokverkoop veilig te stellen, waardoor hij zich kon positioneren voor andere kortetermijninvesteringen;
  • Voor ONZE KLANT, die zijn verwachtingen op het gebied van rentabiliteit heeft overtroffen dankzij de gemeubileerde verhuur en die een zeldzaam gebouw in een wijk van hoge kwaliteit in bezit neemt;
  • Voor BUYERSIDE, die zijn rol als overnameadviseur heeft vervuld en de doelstellingen van het businessplan heeft gehaald;
  • Voor OWNERSIDE, die het gebouw in recordtijd heeft verhuurd en het beheer op zich neemt.

 

Asset deal van 14 units in Sint-Lambrechts-Woluwe

Succesvolle aankoop van een blok van 14 units in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Als het op vastgoeddeals aankomt, zullen de teams van BuyerSide je altijd vertellen dat je ofwel de eerste moet zijn die op een goede deal reageert, ofwel de laatste die een bod uitbrengt wanneer alle anderen uitgeput en moe zijn en de verkoper zijn eigendom heeft "verbrand". Dit is noch de eerste noch de tweede strategie die we hebben geïmplementeerd. Het doel was om de activa echt te begrijpen zonder alleen op de cijfers te focussen. Je moest zien wat anderen niet zagen !

Het op niveau brengen van de rentes na werkzaamheden en het redesign van de ruimtes zal deze deal in staat stellen een rendement te bieden dat andere concurrenten mogelijk niet hebben gezien.
 

DE DEAL getekend, maar nog niet gesloten:

BuyerSide adviseerde een particuliere klant bij de aankoop van een blok van 14 units. Dit is een prachtig complex in het hart van de Europese wijk. De strategie is om binnenkort alle units gemeubileerd te verhuren via ons zusterbedrijf OwnerSide. We wachten nog op de laatste afwerkingen en het meubilair.

De deal is getekend, maar de oplevering van het gebouw moet nog gebeuren voordat de koopakte kan worden ondertekend.

Met deze transacties versterkt BuyerSide, met zijn BtoB-team, zijn positie als overnameadviseur in de residentiële sector. Of het nu gaat om een asset deal of een share deal, als het betreft woonblokken van meer dan 10 eenheden, aarzel dan niet om ons BtoB-team te raadplegen.

Voor alle kleinere transacties staat ons BtoC-team tot je beschikking.

Ondanks de huidige staat van de markt, groeit ons klantenbestand elke dag met nieuwe particuliere klanten en gezinnen die geïnteresseerd zijn in een aankoop. Het aantal lopende zoekopdrachten blijft groeien... Bij voorbaat hartelijk dank aan onze zakenpartners voor alle investeringsmogelijkheden die u aan ons voorlegt.
 

contacteer ons

Artikel delen