BuyerSide stelt de vraag die op ieders lippen ligt: moet je nog investeren in vastgoed?

Het is een speciale tijd van het jaar... Het is eind augustus, mensen zijn terug van vakantie en sommigen vragen zich af of ze echt nog wel willen "werken". De illusie van een ander, cooler leven... Al dat gepraat over "financiële onafhankelijkheid", zou dat echt mogelijk zijn? 

Onze koopkracht heeft een flinke deuk opgelopen en het vakantiebudget heeft zeker niet geholpen. Laten we eerlijk zijn, we moeten weer aan het werk... 

Waarom zou ik die lange uren op het strand niet gebruiken om na te denken over mijn vastgoedinvesteringsplannen?

Wel, de vastgoedmarkt is veranderd. Mijn leencapaciteit is gesmolten als sneeuw voor de zon. Geld is duur als je het leent en aan de andere kant renderen mijn liquide middelen.

Dus waarom zou ik nu de sprong wagen... Dat zou dom zijn.

Nee, het is niet dom!

Het BuyerSide-team kan het u bewijzen met een paar cijfers:
 

 

De heer Dom en de heer slim hebben allebei €500.000 eigen vermogen.

De heer Dom besloot om niets in onroerend goed te investeren en koos voor een "staatsobligatie" met een nettorendement van 2,81%. De heer Slim daarentegen dacht eindelijk zijn eerste beleggingspand te gaan kopen. Dankzij BuyerSide heeft hij een goede deal gevonden in de wijk Solbosch / Roosevelt met een bruto rendement van 4,5%.

Wie heeft er gelijk en wie niet?

Laten we proberen dit alles te ontcijferen 

Uiteindelijk zal het vermogen van de heer Slim veel groter zijn. Hij zal zijn inkomsten uit onroerend goed hebben gebruikt om zijn bankschuld af te betalen. Ervan uitgaande dat de waarde van het onroerend goed gewoon gelijke tred heeft gehouden met de inflatie, zal het totale vermogen van de heer Slim meer dan €1 miljoen hoger zijn

Hoewel er in de loop van de periode misschien wat renovatiekosten zullen zijn, zal het verschil natuurlijk zeer aanzienlijk blijven.

Financiële onafhankelijkheid wordt echter pas echt bereikt voor de erfgenamen van Meneer slim, die zullen profiteren van een eigendom die volledig is terugbetaald aan de bank.

Doe zoals Meneer slim en kom naar BuyerSide om je toekomstige vastgoedinvesteringsproject te bespreken!

CONTACTEER ONS

 

 

Artikel delen