Focus op de opbouw van een vastgoedportefeuille voor een Belgische familie

In iets minder dan een jaar tijd heeft BuyerSide een vastgoedportefeuille opgebouwd voor een Belgische familie die haar bedrijf heeft verkocht en een deel van de opbrengst wou herinvesteren in bakstenen.

In juni 2022 vertrouwde deze familie op ons om hen te adviseren tijdens het hele aankoopproces (onderzoek, analyse, waardering, onderhandeling, contracten), enige criteria: investeren in verschillende rendabele panden die zo goed als mogelijk gediversifieerd zijn.

In april 2023 rondden wij de 8ste en laatste transactie af na een lange en succesvolle reeks. Focus op deze transacties, die het herhaalde vertrouwen van deze klanten in ons aantonen.

Transactie 1 : 

Gebouw gebouwd in 2019 in het centrum van Brussel, in een doodlopende straat op enkele stappen van de Grote Markt
7 appartementen
12 parkeerplaatsen

Transactie 2 : 


Lot van 10 parkeerplaatsen in een flatgebouw naast het gebouw, vrij uniek en populair in het historische en voetgangerscentrum van Brussel

Transactie 3 :


Gebouw van 8 appartementen in Limelette

Transactie 4 :


Kantoorgebouw in de Molièrelaan te 1050 Elsene

Transactie 5 :

Eengezinswoning verhuurd in colocatie aan de Louis-Schmidtlaan te Etterbeek
15 kamers

Transactie 6 :

Eengezinswoning verhuurd in colocatie aan de hippodroomlaan te Elsene
11 kamers

Transactie 7 :

Gemengd gebouw aan de Amerikaansestraat te Elsene
Commercieel gelijkvloers Horeca
3 appartementen

Transactie 8 :

Gemengd gebouw gelegen in de  Aquaductstraat in Elsene
12 appartementen
3 commerciële verdiepingen

We zijn er bijzonder trots op dat we zo'n gediversifieerde portefeuille hebben kunnen opbouwen:

  • Ten eerste betreffende de AAA-locaties (we hebben verschillende Brusselse gemeenten geselecteerd en ook een gebouw in Waals-Brabant),

  • Ten tweede in termen van type activa (de portefeuille bevat momenteel residentiële huurwoningen, gebouwen voor gemengd gebruik, coliving, kantoren en parkings).

  • En ten derde in termen van algemene staat (de selectie omvat “bijna nieuwe” gebouwen maar zonder BTW, andere in goede staat maar ook te renoveren gebouwen die nog de mogelijkheid bieden om de rentabiliteit te verhogen). De rendementen zijn noodzakelijkerwijs verschillend van het ene pand tot het andere en compenseren elkaar; op de te renoveren activa kan nog waarde gecreëerd worden door ze na de werken opnieuw te verhuren aan hogere huurprijzen.

Deze nieuwe vastgoedportefeuille biedt de familie een goede diversificatie van hun totale vermogen, en binnen deze vastgoedportefeuille een zinvolle subdiversificatie. De investering die ze gedaan hebben is erg veilige en zal in de loop der jaren in waarde stijgen. Het vermogen dat aldus in minder dan een jaar is gecreëerd, zal stabiliteit en terugkerende inkomsten bieden om de toekomstige generaties te beschermen.

We stonden onze cliënten ook bij in de fiscale en vermogensstructurering van de transacties. De verhuur van de gebouwen werd toevertrouwd aan onze dochteronderneming OwnerSide.
 

Wilt u dezelfde strategie toepassen?
Aarzel dan niet om ons te contacteren!

contacteer ons

Artikel delen